DURÁN MAQUINARIA ENSINO – IDK EUSKOTREN (80-71)

IDK Euskotren taldeari ihes egiten zaio partida bigarren zatian

Coulibalyk IDK Euskotrenen lehenengo saskiratzea lortzen zuen. Hurrengo minutuetan, Coulibaly, Gladkova eta Delaere saskiratzen zuten donostiarrak 4 gora jartzeko markagailuan. Gladkovako 5 punturekin eta Delaereko beste bi punturekin, 9-15 jartzen ziren. Azurenak 10 puntuko abantaila lortzen zuten, baina Ensinok bi hirukorekin aldea murrizten zuen. Tirera, Gonzalez eta Erauncetamurguilko saskiek 8 puntuko abantaila itzuli zioten IDK Euskotreneri, eta 17-25 amaitzen zen laurdena.

Bigarren laurdena bertakoen saskiratzeekin hasten zen, 6 puntu lortzen baitzituzten jarraian 2ra jartzeko. Coulibaly eta Gladkovako puntuei esker, 5 puntuko errenta zuten bisitariak laurdenaren erdian. Sarren beste saski bat ere, 26-33 jartzen zuen markagailua. Cousseins-Smith-ek hirukoa lortzen zuen, baina Ensinok azkar beste hiruko batekin erantzuten zuen. Cousseins-Smithen beste saskiratze batek 10 puntuko abantaila ematen zion IDK Euskotreni. Lokalak 5 puntu jarraian sartzen zituzten. Baina Coulibalyk eta Delaere-k 4 puntu saskiratzen zituzten jarraian, Azukoei 9 puntu errenta itzultzeko. Azken minutuetan, bi taldeek saskiratzen zituzten eta atsedenaldia iristen zen, 36-45.

Aldageletatik taldeak itzultzen ziren, eta lokalak ziren lehenengoak saskiratzen zutenak. Delaereren 5 puntuk 10 puntutan jartzen zuten Euskotrenen IDKren abantaila. Baina Ensinoren 7 puntu jarraian 3ra murrizten zuten aldea. Gonzalez saskiratzen zuen, IDK Euskotrenen aurretik mantentzen saiatzeko. Ensinok 52 puntura berdintzen zuen partida. Lokalen hiruko batek aurretik jartzen zituen markagailuan. Gladkovako lau puntu jarraian IDK Euskotren bat goran jartzen zuen. Ensinok bi puntu gehiago lortzen zituen eta 59-58 laurdenaren amaierara iristen zen.

Azken laurdena Ensinoren hirukoarekin hasten zen. Lokalak 6 puntuko abantaila zuten. IDK Euskotrenerako Delaere eta Gladkova markagailura hurbiltzeko saskiratzen zuten. Baina Ensinok, erasoan oso azkar, beste behin ere 6,75etik saskiratzen zuen. Amaieratik bost minutura, 14 puntuko abantaila lortzen zuen Ensinok. Coulibalyk IDK Euskotrenerako jaurtiketa libretik saskiratzen zuen. Donostiako taldeak ez zegoen ondo erasoan eta Ensinok markagailuan alde egiteko aprobetxatzen zuen. Coulibaly, Sarr, Gladkova eta Garciak azken minutuetan saskiratzen zuten eta amaierara iristen zen, 80-71.