EU - ES

KRONIKA | 21. JARDUNALDIA | IDK EUSKOTREN 63 – 70 VALENCIA BASKET

Zein gertu

Selekzioaren konpromisoak eragindako geldialdiaren ondoren, Gascan lehiatzeari ekin zitzaion berriro. Bisitari bezala, Endesa Ligako liderra.
Ioritz Bello, IDK Euskotrenen ahotsa partiden emanaldietan, bere agurra iragartzen. Profesional bikaina izan da, azken urteotan klubari lagundu diona.
Hasierako bostekoa Albak, Mbulitok, Masseyk, Mariak eta Fankamek osatu zuten.
Partida bi taldeek jaurtitako hutsegiteekin hasi zen. Hiruko Fingall bolada hautsi zuen bisitarientzat. Donostiako taldeak ez zuen saskiratzerik lortu. Hiru Romerorena egiten nuen valentziarrentzat. Fankamek, erasoko errebotearen ondoren, lehen puntuak lortu zituen IDK Euskotrenentzat. Fankam berriro ari zen Iagupovak kanpotarrentzat bezala uztai azpian pizten. Fingallek hiru apuntatu zituen berriro. Lehen laurdenaren erdialdera 4-11 iritsi zen. Masseyk ere saskipean bi puntu zituen. Gulichek erantzuten zion valentziarrentzat. Fankamek, pinturan, berriro gola sartu eta Masseyk bi jaurtiketa libre egin zituen. Fingallek hirugarren hirukoa jarraian sartu zuen Valentziarentzat. Fankamek, Masseyren asistentziaren ondoren, bi puntu lortu zituen. Westerikek bi jaurtiketa libre egin zituen eta bandeja bihurtu zuen baloia lapurtu ondoren, partida 16na berdinduz. Emaitza horrekin iritsi zen lehen laurdenaren amaierara.

Bigarren laurdenari Valentziak eman zion hasiera Carreraren bitartez. Torrensek 0-4ko partziala jarri zuen. Larak hasiera eman zion markagailuari. Torrensek erasoa jo zuen. Kanpotarren defentsa oso indartsua zen, eta horrek zaildu egiten zuen donostiarren erasoa. Torrensek hirukoa egin zuen eta Gulichek saskipean zuloa ireki zuen markagailuan. Atsedenaldira heltzeko sei minutu falta ziren eta markagailuan 18-27. Fankamek batu egiten zituen gipuzkoarrak. Iagupovak tiro libreak idazten zituen. Valentziarentzat Torrensen ezinezko hiruko bat eta donostiarrentzat Mariaren biko saskiratze bat ziren hurrengo ekintzak. Massey barruan eta Hempe puntuak banatzen ari ziren bere taldeentzat. Atsedenaldirako hiru minutu falta ziren eta markagailua 26-33 zen, etxekoek sartutako jaurtiketa libreen ondoren. Albaren fantasiazko saskiratze batek aldea murrizten zuen eta Ruben Burgosi denbora eskatzera behartzen zuen. Bi minutu falta ziren eta emaitza 28-33 zen. Albari egindako kiroltasunaren aurkako falta batek eta saski batek aldea irekitzeko aukera eman zion talde valentziarrari. Hogei minutuen amaierara 28-39 iritsi zen.

Hirugarren laurdena Fankamen saskiratzearekin hasi zen IDK Euskotrenentzat. Torrensen hiruko batek Valentziarako saskiratzea estreinatu zuen. Fingallek eta Iagupovak valentziarrentzat idazten zuten. Eta Alba eta Massey jaurtiketa librekoak donostiarrentzat. De Albaren hiruko batek hamar puntura murriztu zuen desabantaila hirugarren laurdenaren amaierara iristeko bost minutu falta zirenean. Iagupovako bi gehi batek aldea handitzen zuen. Whalenek etxekoentzat sartutako hiruko batek bi puntuko aldea ezartzen zuen berriro. Whalenen beste hiruko batek denbora eskatu zion Valentziako aulkiari. Hirugarren laurdena bukatzeko hiru minutu falta ziren eta markagailuak 42-49 adierazten zuen. Azken txanpak Whalenen beste hiruko bat, Lararen bi sarrera bikain eta Carrerako hiru jaurtiketa libre ekarri zituen, 48-52ko emaitzarekin azkenaurreko ekitaldiaren amaierara iritsi zirelarik.

Azken laurdena Valentziako taldearen jabetzarekin eta donostiarren saskiratzearekin hasi zen, Fankamen eskutik. Distantzia ertaineko Iagupovak laranjak apuntatzen zituen. Valentziarren defentsa biziak gauzak zail jartzen zituen donostiarrentzat. Fingallek uztai baxua hartzen zuen eta valentziarrentzat jaurtiketa libre bat egiten zuen 51-57 jarriz. Westerik aldea murrizten ari zen sei minuturen faltan, baina Iagupovak ere saskiratzea lortu zuen valentziarrentzat. Mariaren hiruko batek, lau minuturen faltan, denbora eskatzera behartzen zuen bisitarien aulkia. Lau minutu falta ziren eta emaitza 56-59 zen. Iagupovaren bi bat gehi sei puntuko aldea ezarri zuen laranja-kolorekoentzat. Masseyk idatzitako bi jaurtiketa librek aldea gutxitzen zuten. Eta Fan