IDK EUSKOTREN – CASADEMONT ZARAGOZA (76-67)

IDK Euskotrenek Gasca gotorleku du eta beste garaipen bat lortzen du.

Casademont Zaragozaren saskiarekin partida hasten zen Gascan. IDK Euskotrenentzat García saskiratzen zuen. Lehen minutuetan, markagailua berdin-berdin mantentzen zen bi taldeetako saskien trukearekin. Markagailuaren lehen abantaila IDK Euskotrenek lortzen zuen,  7 puntuko aldearekin. Casademont Zaragozak hiruko batekin erreakzionatzen zuen abantaila hori murrizteko. Amaieraren 30 segundora, distantzia puntu 1era murrizten zen. Delaereren bi jaurtiketa libreekin laurdenaren amaierara iristen zen, 23-20.

Bigarren laurdena Delaereren lapurreta eta saskiratzearekin hasten zen. IDK Euskotrenek 6 puntuko abantaila berreskuratzen zuen Coulibaly eta Delaereren saskiekin. Etxekoak minutu oso onak jokatzen zituzten erasoan eta defentsan, abantaila 9ra handitzeko. Erauncetamurguil-en hiruko batek 12ra handitzen zuen distantzia. IDK Euskotrenek abantaila erosoarekin jarraitzen zuen markagailuan, García eta Delaere saskiei esker. Delaere laurdenaren amaierako protagonista bihurtzen zen, eta markagailua 48-36 geratzen zen.

Aldageletatik itzultzen ziren taldeak, eta Casademont Zaragoza lehenengo saskiratzen zuen. Orduan, IDK Euskotrenentzat Sarr eta Coulibaly saskiratzen zuten. Zaragozaren zazpi puntu jarraian 7 puntura murrizten zuten distantzia. Partziala 0-9koa zen hirugarren laurdenaren hasieran bisitarientzat. Garcíak hausten zuen partziala, hiruko batekin. Cousseins eta Erauncetamurguil-en saskiak etxekoentzat 11 puntuko abantaila berreskuratzen zuten. Erauncetamurguil-en saskiratzea azken segundoan markagailua 62-51 uzten zuen.

Azken laurdeneko lehen puntuak Casademont Zaragozarentzat ziren. Gladkova saskiratzen zuen jaurtiketa libretik. Hurrengo minutuetan saski trukea, eta IDK Euskotren 10 puntuko abantailarekin mantentzen zen. Orduan, Casademont Zaragoza estutzen zuen partida, 4ra murrizten zuen aldea. Orduan, García agertzen zen IDK Euskotrenerako 4 puntu jarraian saskiratzen zituen. Partida azken minutuan sartzen zen, IDK Euskotrenen 7 puntuko abantailarekin. Coulibalyren saskia azken segundoanmarkagailua 76-67 uzten zuen.