IDK EUSKOTREN – VALENCIA BASKET (41 – 61)

Bukatu da bolada

IDK Euskotrenen aringarririk gabeko porrota Valentzia Basketen aurka. Donostiarrak bizirik egon ziren une oro, baina ez zen nahikoa izan bigarren sailkatuak garaitzeko, sei garaipeneko boladarekin amaitu baitute.

Amaitu da. Sei garaipenen ostean, IDK Euskotrenen bolada zoragarria etxean Valentzia Basketen aurka galdu ondoren amaitu da. Zaila iruditzen zitzaion balentziarren bisita, baina aurreko errentarekin dena  zen posible. Gainera, IDK Euskotren kopa zozketaren biharamunarekin iritsi zen, Perfumerias Avenidaren aurkako partidarik zailena utzi baitzigun martxorako.

Astebete baino gutxiagoko hirugarren partida Coulibally, Cox, Cornelius, Brown eta Mariak osatutako boskotearekin hasi zen. Lehen saskiratzea, bi taldeen akatsen ondoren, IDK Euskotrenen alde erori zen, balentziarren hiruko baten ondorioz. Partida hasiera boteretik boterera igaro da, Couliballyren errebote-ekintzak erakutsi zuen bezala, saskiratze bikaina egin baitzuen IDK Euskotren aurretik jartzeko. 4 minuturen faltan markagailuak 8-7 adierazten zuen Azuren neskentzat. Kanpoko taldearen defentsa indartsu batek estualdian jartzen zuen donostiarren erasoa, baina hor zegoen Coulibally hura apurtzeko. IDK Euskotrenen defentsa bizia eta eraginkorra zen. Baina bi minuturen buruan, Queralten sarrera bikain batek, Davisen bi akziok, balentziarrak 10-16koarekin jarri zituzten, eta lehen laurdenaren amaierara iritsi ziren.

Bigarren laurdena balentziarren bi hirukorekin hasi zen, abantaila 11 puntura zabalduz. Cvitkovicek IDK Euskotrenentzat erantzun zuen. Etxekoentzat Mariaren hiruko batek markagailua 17-23 jarri zuen. Donostiarren jaurtiketak gorabehera, ez dute tarte txiki bat ere utzi. Queralten saskiratze bat, Ouviñaren jokaldiaren ondoren, Couliballyk sartu zuen jaurtiketa libreetatik. Gulichen 24 segundoko saskiratze batek eta Valentzia Basketentzat Salvadoresen hiruko batek 11 puntuko aldea lortu zuten talde laranjarentzat, eta Salvadorren beste hiruko batek oso maldan gora jarri zuen markagailua. IDK Euskotrenek ez zuen balentziarren defentsa gainditu, eta 20-33koarekin iritsi zen atsedenaldira.

Bigarren zatia Allen balentziarraren hiruko batekin hasi zen. María Españak erantzun zion binako saskiratze on batekin. Balentziarren defentsa gogorrak etxekoen erasoa zailtzen jarraitzen zuen. Horri, gainera, jaurtiketan asmatu ez izana gehitu behar zitzaion. Defentsan oso ondo aplikatu zen IDK Euskotren, baina Davisen hiruko batek baliogabetu egiten zuen. 3 minutu falta zirenean, 27-39 batek adierazten zuen defentsak erasoei gailentzen zitzaizkiela. Allenek beste hiruko bat sartu zuen Valentzia Basketentzat eta 29-45ekoa jarri zen markagailuan hirugarren laurdenaren amaieran.

Saskiratze oso baxuarekin hasi zen partidaren azken aldia. Dinamika bera jarraitu zuen, donostiar koadro zehaztugabe batek ezin zuen markagailuan hurbildu. Mariaren hiruko batek, IDK Euskotren taldearentzat, jaurtiketa bertan behera utzi zuen. Partidaren amaiera lasaia izan zen kanpoko taldearentzat, eta arazorik gabe menderatu zuten. Cristina Sorianoren saskiratze on batek jendea animatu zuen. Gipuzkoako taldeak 2 minutu

jokatu zituen eta ez zituen 40 puntuak gainditu, denboraldiko saskiratze txikiena. Hurrengo puntuaketa txarrena ere talde honen aurka gertatu zen (48 puntu). 41-61eko emaitzarekin iritsi zen partida amaierara.

Larunbatean 17: 00etan IDK Euskotrenek Lugoko Maquinaria Duran Ensino taldearen aurka ordaina jasotzeko aukera izango du. Bolada amaitzeak taldearen sasoi onaren amaiera ez ekartzea. Gora begira jarraitu nahi dugu. Eta horren alde borrokatuko gara. Gogor neskak!!