IDK EUSKOTREN – TENERIFE (82 – 76)

IDK EUSKOTREN EGUNA

IDK Euskotrenek garaipena lortu zuen Teneriferen aurka denboraldiko azken partidan, Gascari erakustaldia eman zioten bi taldeen arteko norgehiagoka ikusgarri batean.

Gure eguna. Garaipen handia lortu dute neskek partida serio batean, asko jokoan zuen eta azken unera arte gerra eman duen aurkariaren aurka. Gaurko partidarekin epilogoa jarri zaio denboraldi historiko erregular bati, bertan lortutako emaitza apartengatik. Garaipena zen IDK Euskotrenen helburu nagusia. Seigarren postua ziurtatuta zegoen, baina Casademont Zaragozaren porrotak, donostiarren garaipenarekin batera, Azu Muguruzaren taldea bosgarren jarriko zuen. Garrantzitsuena irabaztea zen, Kanaria Handiko partidaren sentsazioak berreskuratzeko.

Etxeko taldea Coulibaly, Joy, Cox, Yurena eta Corneliusek osatutako boskotearekin hasi zen. Bi saiakera huts egin ondoren, Tenerifek sartu zuen lehen saskiratzea, bi errebote irabazi ondoren. Etxekoen defentsa ona Coulibalyren barneko saskiratze batekin amaitu zen, Corneliusen hiruko batekin. Horrela hasten zen partida. Coulibaly estelarra duten etxekoek erritmo bizia dute. Coxen barruko beste saskiratze batek Claudio Garciari hutsartea eskatzera behartzen zuen, bere taldea 13-4 galtzen ari zela ikusten baitzuen. Coxen tapoi batek eta Coulibalyren tapoi inefableak, saskiratuz, Plaisancek murrizten zuen abantaila handitzen zuten bi gehi batekin. Etxekoen bi jaurtiketa okerrek eta kanpokoen bi asmatzek hurbildu zuten markagailuan Tenerife, IDK Euskotrenen hasiera ahaltsua jokatuz. Mariaren hiruko batek eta Baileyren beste batek 20-16ko emaitza jarri zuten lehen laurdenaren amaieran.

Bigarren ekitaldia Mariaren saskiratze batekin hasi zen bertakoentzat eta Plaisanceren tiple batekin kanpokoentzat. Joyk hirukoa sartu zuen donostiarrentzat eta defentsako saskiraketak lortu zituen. Plaisancek beste hiruko bat sartu zuen atsedenaldira heltzeko 6 minutu falta zirenean. Plaisanceko enegarren hirukoak bisitariak aurreratzen zituen. Yurenaren bi saskiratzek eta Cvitkovicen beste bik IDK Euskotren mantentzen zuten partidan. Saskiratze trukaketa azken minutuetan Cox eta Corneliusen bi akzio bikainekin atsedenaldira 45-37 hurbildu ziren.

Liga erregularraren azken laurdena Gascan hasi zen. Yurenak hiruko batekin hautsi zituen bi puntuko saskiratzeak. Etxekoen taldeko jokaldi bikain baten ondoren, Coulibalyk 58-43koa sartu zuen hirugarren laurdena bukatzeko 6 minutu falta zirenean. Bisitari hirukoitz batek aldea murriztu zuen. Eta zorigaiztoko arbitraje-erabaki batek teknikaz zigortu zuen Coulibaly. Ondorioz, etxeko taldea 4 puntura murriztu zen, 0-11ko partzialarekin. Maria eta Cvitkovicen hiruko banari beste hiruko batek erantzun zion. Etxekoek beste hiruko batekin 69-63 jarri zuten markagailua hirugarren laurdenaren amaieran. Markagailu oso altua saskiratzean.

Azken egintzak epaia emango luke. Dena dela, epaileak berriro izan ziren protagonista, eta teknika oso zorrotza erabili zuten Coxen aurka. Markagailua ez zen gaizki mugitzen, bisitari hirukoitz batek moztu baitzituen. Bost minutu igaro behar izan ziren IDK Euskotrenek bere lehen saskiratzea azken laurden honetan sartzeko. Yurenaren hiruko bat eta Coxen bi jaurtiketa libre. Plaisance pletoriko batek bisitariak hurbiltzen zituen partida amaitzeko 4

minutu falta zirenean. 74-71. Yurenaren saskiratze ausart batek eta Joyk etxekoentzat bihurtutako hiru puntuk 79-71koa jarri zuten IDK Euskotrenentzat partida amaitzeko minutu eta erdi falta zenean. Plaisanceren beste hiruko batek bisitariak hurbiltzen zituen berriro. Coxek huts egindako bi jaurtiketa libreek emozio handiagoa ematen zioten Coulibalyk erabakitako partidari, eta partida amaitzeko minutu bat falta zenean, 82-74koa izan zen. Ia ez zen mugitu markagailua. 82-76 izan zen azken emaitza.

Garaipen borrokatua eta berreroslea, Azu Muguruzaren nesken denboraldi itzel batekin. Orain aurpegia ematen jarraitzeko Play-Offean tituluagatik. Spar Girona zain dugu. Amets handia egingo dugu. Merezi dugu. Gogor!