KOPARA | CÓNICA | LOINTEK GERNIKA 59 – 77 IDK EUSKOTREN

IDK Euskotrenek garaipen ukaezina lortu du Gernikan, estilo eta nortasun handiko jokalari guztiek aurkari zuzen baten aurka jokatutako partidan.

Derbia Gernikan 2023. urtea ixteko. IDK Euskotrenek ilusiorik handienarekin zeharkatzen zuen A8a.

Hasierako bostekoa Fankam, Tunstull, Westerik, Maria eta Albak osatu zuten.
Lehen saskiratzea gipuzkoarren aldetik erori zen Tunstullen hirukoaren ondoren. Defentsak itsaskorrak ziren eta ez zuten eraso erosorik onartzen. Mariaren beste hiruko urrun batek aldea ireki zuen markagailuan. Ariztimuñok Lointekentzat egindako saskiratze batek etxekotarako kutxatila inauguratzen zuen. Tunstullek egindako bi jaurtiketa librek bizkaitarren lehen denbora eskatzera behartzen zuten. Laurden hau bukatzeko 5 minutu falta ziren eta emaitza 2-10 izan zen.

Milapiek Lointekentzat sartutako saskiratze batek aldea murrizten zuen, baina Mariak beste hiruko batekin eta Fankamek erasoko errebotearen ondoren aldeko tartea mantentzen zuten. Etxekoen saskiratze batek bi puntu zituen, donostiarren Larak bezala. Floresek bizkaitarrentzat idazten zuen, Tunstullek gipuzkoarrentzat bezala. Lehen laurdenaren amaierara Lararen saskiratze batekin iritsi zen baloia lapurtu ondoren. 8-21.

Bigarren laurdena Lara, Massey, Gracia, Fankam eta Whalenekin hasi zen. Fankamek markagailua estreinatu zuen Whalenen asistentziaren ondoren. Egurra etxekoentzat hiruko bat piztu zuen aldea murrizteko. IDK Euskotrenen bi erasok huts egin zuten, eta Floresek eta Da Silvak hori aprobetxatu zuten bisitarien errenta murrizteko. Azu Muguruzak denbora eskatu zuen 16-25ekin. Albak bolada txarra moztu du. Pena donostiarrek saiatutako hirukoak ez sartzea, defentsa oso ona baitzen. Atsedenaldira heltzeko lau minutu falta ziren eta emaitza 18-29koa zen. Albak berriro saskiratzea lortu zuen, eta Da Silvak jaurtiketa libreak egin zituen. Bi taldeek saskiratzeak egin zituzten. Minutu bat falta zen partidaren erdialderako eta markagailuak 24-36 adierazten zuen. Mariaren beste hiruko garbi batek, Fankamen jaurtiketa libre batek eta Bradforden hiru jaurtiketa librek 27-40an utzi zuten argia.

Hirugarren laurdena Fankam, Westerik, Tunstull, Whalen eta Lararekin hasi zen. Markagailua Lararen bitartez inauguratu zuen talde donostiarrak. Jaurtiketa libreko egurra bizkaitarrentzat. Bradfordek bere lagunari jarraipena ematen zion, aldeak murriztuz. Defentsa-bultzada zen nagusi bi eskuadretan. Tunstullek ere jaurtiketa libreak sartu zituen eta Westerik ere bai sarrera ausartaren ondoren. Da Silvak etxekoentzat uztai baxua idazten zuen. Eta Westerik gipuzkoarrentzat hirukoa zen. Lointek Gernikarentzat egurra zen. Hirugarren laurdena bukatzeko lau minutu falta ziren eta laukizuzenak 34-49 adierazten zuen. Aldi hori berdinduta zegoen tanteoan. Bradfordek ebakitzen zuen eta Graciak donostiarrentzat. Lokal hirukoitz batek arnasa eman eta bisitarien abantaila murrizten zuen. Whalenen hiruko batek 41-55ekoa zigilatu zuen, eta laurden honen amaieran iritsi zen.

Eta azken laurdena hasi zen. Albak, Larak, Masseyk, Whalenek eta Tunstullek pistan egin behar zioten aurre. Lehen puntuak etxekoentzat izan ziren Milapieren bitartez bi aldiz. Tunstullek donostiarrentzat egiten zuen. Bizkaitarren beste saskiratze azkar batek aldea murrizten zuen. Tunstull zen bere taldean saskiratzen zuen bakarra. Maria apuntatzen ari zen, eta Bradford ere bai bere taldeentzat. Bizkaitarrek erreakzionatzen zuten, baina Fankamek uztai baxua sartu zuen. Etxeko aulkiak denbora eskatu zuen norgehiagoka amaitzeko sei minutu falta zirenean. Markagailua 49-63 zen.
Mariaren hiruko bat eta Milapieren uztai azpiko saskiratze bat izan ziren hurrengo saskiratzeak. Hiru minutu falta ziren 51-66rekin. Nikitinaite hirukoitz batek emaitza makillatzen zuen gernikarrentzat. Mariak donostiarrentzat Westerik borrokalariak bezala saskiratzen zuen berriro. Partidaren azken hasperenean sartu zen, dena erabakita. Minutu eta erdi