KRONIKA | 20. JARDUNALDIA | IDK EUSKOTREN 77 – 57 REAL CLUB CELTA ZORKA

TXIKITZEN

IDK Euskotrenek garaipen ukaezina eman zuen Gasca baten aurka. Han, Azuren neskak irabazi zuen lehen minututik, dena ondo atera zitzaion talde batekin.

Hasierako boskotea Massey, Westerik, Fankam, María eta Larak osatu zuten.
Lehen puntuak Westerik izan zen donostiarrentzat. Musak berdindu egin zituen galiziarrak. Bi taldetan banatzen ziren saskiak. Lehen laurden horren ekuatorera iristen zen, 6rekin berdinduta. Fankam, eraztun baxukoa, gipuzkoarrak aurreratzen zituen eta Albak bere lehen hirukoitza sartzen zuen. Whalenek bi gehi bat zituen, eta 17-9 jartzen zuen argian, bi minutu falta zirela. Davisek murriztu egin zuen abantaila. Albak bi jaurtiketa libreren ondoren mantentzen zuen, eta Mbulitok, Fankamen ondoren, lehenago Albaren eskutik jaso zuenak, beste bi puntu batzen zituen. Whalenek hirukoa idazten zuen eta markatzailea 24-11ra zihoan, eta horrekin amaitu zen lehen laurdena.

Bigarren laurdena Davisen saskiratzearekin hasi zen. Whalenek markagailua estreinatu zuen gela horretan lokaletarako. Aguilar galiziarrentzat aldea murrizten zuen. Ez zuen inongo taldek idazten. Bost minutu falta ziren atsedenaldira iristeko, eta bi jaurtiketa libre, Bentonek bisitarientzat bihurtuak. 26-17 bat jarri zuten markagailuan. Mbulito eta Alba eta Massey gipuzkoarrentzat zeuden. Galiziarrentzako musika, 32-19ko hiru minuturen faltan markatzaile bat ezarriz. Albaren jaurtiketa libre bat eta Mbulitoren bi Haidararen hirukoitz batek erantzuten zien bisitariei. Westerik batzuentzat eta Haidara beste batzuentzat idazten zuten. Bi jaurtiketa libre egin ziren IDK Euskotrenentzat, eta Musako saskiratze bat Celta Zorka Calvi-rentzat, Masseyren hirukoitza baino lehen. Bigarren laurden hori 42-26rekin amaitu zuen.

Bigarren zatian taldearen dinamikarekin jarraitu zuen, Alba Prietoren eta Iris Mbulitoren emanaldi handiarekin. Celtak talde handi baten aurrean amore eman zuen. Nora Perez flamenko-kantariak jaurtiketa librea egin zuen Endesako Ligan. Gipuzkoako garaipen handiarekin amaitu zen partida, 77-57.