KRONIKA | 22. JARDUNALDIA | SPAR GRAN CANARIA 75 – IDK EUSKOTREN 67

GAINDITUTAK

Liga erregularra amaitzeko 22. jardunaldian, Donostiako taldeak Las Palmas bisitatuko zuen Spar Gran Canariaren aurka jokatzeko.
Donostiarrek Alba, Lara, Massey, Whalen eta Fankam boskotearekin egin zuten jauzi pistara.
Lehen jabetza gipuzkoarrentzat izan zen, Masseyk sartutako hirukoarekin. Kanariak Fallen bitartez estreinatu ziren. Davisen beste saskiratze batek aurretik jartzen zituen etxekoak. Larak, erretiluzkoak, Ibaetakoak batzen zituen. Davisek, jaurtiketa librez, partida berdindu zuen. Masseyk, Fankamen errebotearen ondoren, beste bi puntu lortu zituen Azu Muguruzaren taldearentzat. Whasingtonen jaurtiketa libre batek 6-7 jarri zuen markagailuan lehen laurdena bukatzeko sei minutu falta zirenean. Distantzia ertaineko Ndourrek kanariarrak aurreratzen zituen. Donostiako taldeak saskiratu gabe kontsumitzen zituen jabetzak. Westerikek dinamika hori hautsi zuen hiruko batekin. Ndourrek partida irabazi zion Fankami eta partida berdindu zuen. Ndourren beste saskiratze batek kanariarrak aurreratzen zituen. Whalenek erratutako bi hiruko izan ziren Azu Muguruzak eskatutako denboraren aurrerapena, lehen laurdenera heltzeko bi minutu falta zirenean. Maria Whalenetik sartu zen pistan. Tunstullek, Fankamen ordez ere kantxan zegoenak, hiruko bat sartu zuen. Ndourrek etxekoentzat batzen jarraitzen zuen, Westerik bisitarientzat bezala. Westeriken beste saskiratze bat Mariaren asistentziaren ondoren, 14-17 amaitu zen denboraldi honetako azken saskiratzea izan zen.

Bigarren laurdena IDK Euskotrenentzako Westerik saskiarekin hasi zen. Ndourrek erantzun zion Spar Gran Canariari hiruko batekin. Fankamek Masseyren lekua hartu zuen hiruko bat huts eginda. Donostiako koadroak ezin asmatu jarraitzen zuen jaurtiketan, Mariak erretiluan apuntatu zuen arte. Tunstullek huts egindako beste hiruko batek, Westeriken baloi galera batek eta Mariak erratutako beste hiruko batek aukera ematen zioten etxeko taldeari markagailuan hurbiltzeko hiruko jaurtiketa batekin. Bigarren laurdenaren erdialdera 20-21 iritsi zen. Albak Lara ordezkatu zuen, bi puntu gehiagorekin. Davisek ere, jaurtiketa libreak eginez, kanariarrak pizten zituen. Mariaren hiruko bat eta Ndourren saskiratze bat ziren hurrengo jokaldiak. Mariak beste hiruko bat jokatu zuen eta berriro saskiratu zuen. Atsedenaldira heltzeko lau minutu geratzen ziren eta markagailua 24-30 zen. Kanariar aulkiak denbora eskatu zuen. Davisek kanariarrak gainditu zituen uztaipean eta Ndourrek jaurtiketa libreetan, gipuzkoarren aldea bi puntura murriztuz. Albak, sarrera on baten ondoren, eta Whalenek, uztai baxuan, IDK Euskotrenek ere irabazi zuen. Padillak Kanarietarako sartutako hirukoak 31-34koa ezarri zuen atsedenaldira heltzeko.

Hirugarren laurdena Fankam, Whalen, Westerik, Maria eta Albarekin hasi zen. Washington partida berdindu zuen hiruko batekin. Mariak ez zuen asmatu bere hiruko jaurtiketan. Fankamek, errebotearen ondoren, lauki donostiarra estreinatu zuen gela honetan. Fankamek berak idatzitako jaurtiketa libre bat, Ndourrek bi gehi bat erantzuten zion. Hiru minutu igaro ziren eta partida 37 puntura berdinduta zegoen. Davisek lagundu ondoren, Ndourrek aurrea hartu zien etxekoei. Beste bi gehi bat, oraingoan Fallena, bost puntuko tartea irekitzen ari zen kanariarren alde. Gipuzkoarren erasoa bost minututan hiru puntu baino ez zituen lortu. Fankamen baloi lapurreta batek bolada txarra eten zuen. Davisek errebotearen ondoren saskiratzen zuen bost puntuko aldeari eusteko. Laurden honen amaierara iristeko hiru minutu falta ziren eta Fankamek bakarrik lortu zuen IDK Euskotrenen saskiratzea. Ndourren bi jaurtiketa librek aldea zazpi puntura igo zuten. Albak jaurtiketa libre bat idatzi zuen, Davisek bezala kanariarrentzat. Albaren hiruko batek etxekoen abantaila murrizten zuen. Ujevicen bi jaurtiketa librek Spar Kanaria Handia gainditu zuten. Partidua oso trabatua eta lodia zegoen. Larak laurden honetako azken bost puntuak sartu zituen donostiarrentzat. Bitartean, Fall eta Davis kanariarrentzat ari ziren. Hirugarren laurdena 54-48koarekin bukatu zen.

Azken ekitaldia Fankam, Tunstull, Massey, Whalen eta Lararekin hasi zen, pistan. Lehenengo puntuak kanarietara joan ziren Ndour bidez. Tunstullen hirukoa ez zen sartzen, baina lokalak berriz pizten ziren. Fankamek ireki zuen Donostiako kutxatila gela honetan. Whalenek erratutako beste hiruko batek ez zuen aldea murrizten uzten. Aitzitik, Fallek bihurtutako bi jaurtiketa librek hamar puntuko tartea ireki zuten markagailuan. Masseyk huts egindako beste hiruko batek eta Ndourrek sartutako batek partida maldan gora utzi zuten amaierara iristeko sei minuturen faltan. Fankamen jaurtiketa libre batek eta Albaren saskiratze batek aldea hamar puntura murrizten zuten bost minutu geratzen zirenean. Ujevicen hiruko handi batek etxekoak aldentzen zituen. Albaren hiruko batek, Westeriken jaurtiketa libre batek eta Fankamen ekintza batek gerturatzen zuten Donostiako taldea, hiru minuturen faltan markagailua 66-61 utzi arte. Tony Vierak denbora eskatu behar izan zuen. Padillaren hiruko batek kanariarrak urrundu zituen, baina Mariak beste hiruko batekin erantzun zion. Bi minutu falta ziren eta argitsuak 69-64 adierazten zuen. Las Palmaseko taldeak sartutako jaurtiketa libre batek eta Masseyren hiruko batek hiru puntura utzi zituzten donostiarrak partida amaitzeko minutu bat falta zenean. Padillak Kanarietarako sartutako hiruko batek 73-67 eta berrogei segundo jarri zituen jokatzeke. IDK Euskotrenek erratutako beste hiruko batek eta Spar Kanaria Handiak Fallen saskiratze batek 75-67koa ezarri zuten.