IDK EUSKOTREN – CADÍ LA SEU (74 – 54)

HISTORIA EGITEN

IDK Euskotrenek garaipen historikoa lortu du Cadi La Seuren aurka Gascan, Mariam Coulibaly eta Joy Brownen partidu handi baten ondoren, ligako hamaseigarren garaipena lortu du, ligan bosgarren postua sendotuz etaklubaren errekorra hautsiz.

Historia. Gaur Gascan IDK Euskotren taldeak irabazi du talde osoaren partida ia perfektua egin ondoren eta klubaren errekorretara pasatzea ahalbidetu du. Josean Gascak bibratu egin du pase bakoitzarekin, saskiratze bakoitzarekin eta
urteko partiduetako bat utzi duen talde honen asmamen bakoitzarekin. Talde donostiarra Gascara itzuli da bi astez etxetik kanpo jokatu ondoren. Azu Muguruzak azken partidetan baja izan diren edo arazo fisikoak izan dituzten
jokalariak berreskuratu ditu.

Berri on honekin egin dio aurre IDK Euskotrenek partidari. Partida gogorra eta lehiakorra izango zela agindu zuen, eta halaxe izan da baloia aireratu zenetik. Hasierako boskotea Coulibaly, Cox, Cornelius, Yurena eta Hardenek osatu dute. Lehen minutuak berdinduak izan dira barneko jokotik zetozen saskiratzeekin. Coulibalyk gidatu du etxeko taldearen saskiratzea. Lehen ekitaldiaren erdialdea zeharkatzen zen, 12-8 batekin etxekoentzat. Coulibaly eta Harden izan dira IDK Euskotrenen saskiratzaile bakarrak lehen minutuetan. Lehen laurdenaren amaieran Strautmaneren hiruko batek bisitariak hurbildu ditu 18-13ko emaitzarekin.

Bigarren laurdena lehen zatia amaitu den intentsitate berarekin hasi da. Defentsa sendoak, erasoetan ahalegin handia egitera behartu dutenak. Cadi La Seu Raventos eta Tunstullen bitartez hurbildu da markagailuan, bigarren laurdeneko
azken bost minutuetara 24-23 estutuarekin iritsiz. Partidu indartsu batek alde guztietan bi talde egokiekin jarraitu du. Azken minutura 34-31koarekin iritsi dira etxekoak.

60 segundo pasa dira markagailua mugitu gabe. Atsedenaldiaren ostean, Coulibalyk, betiereko jokalariak, berriro saskiratzea lortu du donostiarrentzat. Laura Peñak bisitarientzat 5 punturekin jarraian markagailua doitu du. Coulibalyren, Yurenaren eta Adams bikain baten saskiratzeek hutsartea eskatzera behartu dute Bernat Canut. Hirugarren laurdena bukatzeko bi minutu falta zirenean 49-38koa jarri du markagailuan. Mariaren hiruko batek, Tunstullen 2 gehi 1ek eta Coulibaly estratosferikoaren bozina gaineko saskiratze batek 56-43koa jarri du markagailuan.

Azken laurdena Cadi La Seuren saskiratze azkar batekin hasi da. Arrabenturen hiruko batek bisitariak hurbiltdu dtu markagailuan. Coulibaly talde handiak aurre egin dio partidari 2 gehi 1eko emaitzarekin. Bost minutu geratzen ziren partida irabazteko. IDK Euskotren jaun eta jabe zen 68-49ko emaitzarekin. Ane Esnalen saskiratze bikain batek partida erabakita utzi du amaierarako bi minuturen faltan. 74-54 azken emaitza partida bikain batentzat.

Garaipen honekin, IDK Euskotren 16 garaipenetara iritsi da ligan, hau da, klubaren errekor historikoa Espainiako emakumezkoen saskibaloi maila gorenean. Hau guztiona da. Eta askoz gehiago nahi dugu. ZORIONAK NESKAK!