IDK EUSKOTREN – DURÁN MAQUINARIA ENSINO (70 – 72)

HAIZEA ETA MAREAREN AURKA

IDK Euskotrenek bi puntugatik galdu du Durán Maquinaria Ensinoren aurka, erasoko
akatsek markatutako eta arbitrajearen zorroztasunak erabakitako partidan

Ezin izan zen. Talde donostiarrak Duran Maquinaria Ensinoren aurka galdu du larunbat arratsalde honetan Gascan, joan-etorriko partida ikaragarri batean, markagailuan hainbat aldaketa eginda eta ikusle-kopuru handia piztuta, Valentzia Basketen aurka galdu eta hiru egun eskasera, gure taldea garaipen baltsamikoa lortzeko konbentzimendu sendoarekin itzul zedin.

Partida IDK Euskotren taldearekin hasi zen, Harden, Brown, Cvitkovic, Coulibally eta Yurenarekin. Lehen minutuetan defentsa biziak eta eraginkorrak egin zituzten bi taldeek. Azu Muguruzaren taldea 8-2 jarri zen erasoan, baina hiruko batek aldea murriztu zuen. Donostiarren zehaztasunik ezak eta kanpoko taldearen hiruko batek 10nako berdinketan jarri zuten markagailua lehen laurdena amaitzeko 2 minutu falta zirenean. Bisitariek
Whiteren eta Couliballyren arteko saskiratze trukeak 14-16ko markagailuarekin bukatu zuten lehen erasoa.

Bigarren laurdena IDK Euskotrenek galdutako beste errebote batekin hasi zen. Corneliusen hiruko batekin eta Coxen bi saskiraketekin konpentsatu ziren, laurdenaren hasieran 21-18ko emaitzarekin. Mariaren bi saskiratzeek 25-18koa suposatu zuten donostiarrentzat. Galiziarren defentsa onak eta IDK Euskotrenen jaurtiketa erratikoek bisitariak hurbildu zituzten markagailuan 5 minuturen faltan. Betiko Couliballyko saskiratze batek eta Mariaren hiruko batek donostiarrak adoretu zituzten berriro. Gipuzkoarrek defentsako errebote gutxi hartu zituzten arren, Coulibalyren bi defentsa onek partidako abantaila handienarekin iristea ahalbidetu zuten azken bi minutuetara, Mariaren beste hiruko baten ondoren. Atsedenaldira 36-28koarekin iritsi zen IDK Euskotren taldea taldearen minutu onenetan.

Baina bigarren zatian dena okertu zen. Hasiera bizia Couliballyren saskiarekin eta galiziarren erreplikarekin, Van den Adelen hiruko batekin, eta Mariak erantzun zion donostiarren aldetik 45 segundo eskasetan hirugarren hauek hamar minutu bataiatzen zituzten. Bost minutu eskaseko tarte honetan, taldeak gehiago asmatu zuen, hiruko batekin errematatuta, eta 43-45ekoarekin bukatu zen, Duran Maquinaria Ensino markagailuan nagusituz. Azuren hutsarteak lehia orekatzen eta txukuntzen lagundu zuen, eta hirugarren laurdenaren amaierara 51nako berdinketarekin iritsi zen.

Laurden erabakigarria Whiteren hiruko batekin hasi zen, eta donostiarrek bi ekintza on egin zituzten. Unerik erabakigarrienean, Gasca osoa entregatuta eta IDK Euskotren markagailua iraultzen ari zirela, IDK Euskotrenen aurkako erabaki arbitral zorrotzek etxeko taldea deszentratu eta erreakzionatzeko edozein aukera murriztu zuten. 56-62ko emaitzarekin sartu zen partidaren azken txanpan. Orsiliren hiruko batek, Couliballyren bi saskiratzek eta Hardenek sartutako jaurtiketa batek 61-65ekoa jarri zuten hiru minuturen faltan. 40 segundoren faltan, Mariak etxekoentzat sartutako bi jaurtiketa librek IDK Euskotren hurbildu zuten berriro. Eta 9 segundoren faltan, Mariak 70eko berdinketa jarri zuen markagailuan. Partidaren azkenaurreko jabetzan, Duran Maquinaria Ensino sartu zen, eta Cvitkovicek tapoi zoragarri batekin gelditu zuen barnekaldia, elkargokideentzat falta izan zena, Duran Maquinaria Ensinori garaipena emanez, zegozkion bi jaurtiketa libreak egin ondoren. Epailearen erabaki polemiko batek garaipenaren atarian utzi zuen IDK Euskotren 70-72
emaitzarekin.

Nolanahi ere, IDK Euskotrenek ez zuen bere garaian zorterik izan erasoan Duran Ensino Makineriaren defentsa bikain baten aurrean. Porrot horrek indartsuago egingo gaitu. Morala altxatu behar da eta haizearen eta marearen aurka borrokatzen jarraitu. Gogor!!