IDK EUSKOTREN – KUTXABANK ARASKI (59-53)

IDK Euskotrenek garaipen landua lortzen du derbian Kutxabanken Araskiren aurka

Tireraren hirukoarekin hasten zen partida. Araskik lau puntu jarraian lortzen zituen aurrean jartzeko. Tirera eta Gonzálezen saskiek berriz ere hiruko abantaila ematen zioten Azuren taldeari. Tirera IDK Euskotrenen erasoan nabarmentzen zen eta 6 minutu baino gutxiagoan 9 puntu lortu zituen. Laurdenaren azken minutuetan IDKrentzat Gladkova, Tirera eta Coulibaly saskiratzen zuten, lokalen abantaila 6 puntutan jartzeko.

Bigarren laurdena IDK Euskotrenen defentsa onarekin hasten zen eta Coulibaly-ko bi gehi batekin, baina gehigarria ez zen sartzen. Araskiren 6-0ko partziala, markagailuko distantzia 4ra murrizten zuen. Tirerak markagailuan 5 puntuko abantaila mantentzeko saskiratzen zuen IDK Euskotrenerako. Atsedenalditik bi minutu baino gutxiagora, etxekoak 7 puntuko abantaila zuten, Gladkova eta Tireraren puntuei esker. Delaereren saski batek markagailua atsedenaldira, 32-25 uzten zuen.

Aldageletatik taldeak itzultzen ziren, eta Araski lehenengo saskiratzen zuen. Sarr IDK Euskotrenentzat saskiratzen zuen 7 puntu goian mantentzeko. Sei puntu lortzen zituen hirugarren laurdenaren hasieran Sarr. Hurrengo minutuak markagailuan IDK 7 goian edukitzen zuten defentsa eta zehaztugabetasunentzat. 4-0 partziala Araskirentzat, laurdenaren amaieratik bi minutura bost puntura hurbiltzen zituen. Azken segunduan, berriz saskiratzen zuten bisitariak eta markagailua 38-35, uzten zuten.

Araskik 38 puntura berdintzen zuen partida azken laurdenaren hasieran. Coulibalyk bi jaurtiketa libretik bat saskiratzen zuen bisitariek lortu zuten abantaila puntu batera murrizteko. Garciak, hiruko batekin, biren abantaila itzulitzen zion IDK Euskotreni. Araski berdintzen zuen 42ra markagailua, baina Garcíak beste hiruko batekin erantzuten zuen. Donostiarrak abantaila 4 puntukoa zen partidaren finalaren 5 minutura. Amaieratik bi minutu baino gutxiagora, Araski 3ra hurbiltzen zen. Sarr saskiratzen zuen aldea 5era zabaltzeko. Bizkor erantzuten zuten bisitariek, hirura hurbiltzeko. Jaurtiketa libreetara zihoan Sarr, eta biak saskiratzen zituen IDK Euskotren berriro ere 5 gora jartzeko, amaieratik 42 segundora. Araskik jaurtiketa libreetara eramaten zuen IDK Euskotren, González eta Tirerak saskiratzen zuten eta 6ko abantaila lortzen zuten. Azken segundoetan Araski saskiratzen zuen, Gonzálezek jaurtiketa libretik berriro gehitzen zuen, eta amaierara iristen zen, 59-53.