IDK EUSKOTREN – LOINTEK GERNIKA BIZKAIA (60-50)

Azken laurden bikaina partida garaipena ematen dio IDK Euskotren taldeari derbian.

Cousseins-en saskiarekin hasten zen partida Gascan. Markagailuan aurretik mantentzen ziren etxekoak topaketaren lehen minutuetan. IDK Euskotrenek 5 puntuko abantaila zuen laurdenaren erdian, Cousseinsen saskiei esker. Gernika jaurtiketa libretik hurbiltzen saiatzen zen, baina IDK Euskotrenek abantaila mantentzen zuen markagailuan. Laurdena 11-13an amaitzen zen.

Bigarren laurdena Gladkovaren saskiarekin hasten zen. Garcíak beste bi saskirazten zituen IDK Euskotrenerako, eta 6 puntuko abantaila jartzen zuen. 4-0 partziala Gernikarako, 2 puntura jartzeko. Garcíaren beste saskiratze batekin gelditzen saiatzen ziren, baina bisitariek markagailuari buelta ematen zioten eta bat goian jartzen ziren. Gernikako partziala 0-9koa zen, eta 5 gora jartzen ziren. 5-0ko partziala, oraingoan, IDKrentzat partida 24ra berdintzeko. Azken jabetzetan, tiro libreetatik saskiratzen zuen Gernika, eta 24-25 atsedenaldira iristen zen.

Aldageletatik ekipoak itzuli eta Coulibaly saskiratzen zuen IDK Euskotrenentzaqt. Cousseinsek ere saskiratzen zuen, eta lokalak berriz ere 3 gora jartzen ziren. Gernikak ez zuen uzten lokalak markagailuan joaten eta hiruko batekin erantzuten zuten. Bisitariek, orduan, 32 puntura berdintzen zuten markagailua. Markagailua oso doituta zegoen, eta abantaila txiki bat zuten etxekoak. Gernika 3 gora jartzen zen laurdenaren amaieratik minutu batera. Delaereren saskiratze bat azken segundoan markagailua 40-43 uzten zuen.

Azken laurdena bisitarien saskiarekin hasten zen. Garcíak IDK Euskotrenentzat saskiratzen zuen. Hurrengo minutuetan, saskiratzeak trukatzen ziren eta bisitariek 5 puntuko abantaila mantentzen zuten. Sarr-en lau puntu jarraian IDK puntu batera hurbiltzen zuen. Galdkovaren saskiratzea aurretik jartzen zuen IDK. Cousseins hiruko batekin aldea 4ra jartzeko. Coulibaly beste saskiratze batekin aldea 6 puntutan jartzen zuen. IDK Euskotrenek azken uneetan kontrolatzen zuen partida, eta amaierara iristen zen, 60-50.